آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم افزار Google Earth

Telegram-logo
Instagram-logo
گرانی سنجی - Gravimetry
گرانی سنجی – Gravimetry

گرانی سنجی – Gravimetry روش گرانی سنجی یکی از قدیمی­‌ترین روش‌­های ژئوفیزیکی می‌باشد که ابتدا برای تشخیص محل موادمعدنی و

Baner-MineJobs
آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم افزار Google Earth
4.8/5 - (5 امتیاز)

https://www.mining-eng.ir/?p=3637

فهرست مطالب

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

اهمیت و کاربرد داده‌های توپوگرافی

داده‌های نقشه‌برداری و نقشه‌های توپوگرافی يکی از مهمترين اطلاعات پايه مورد استفاده در کليه پروژه‌های اکتشافی و استخراجی هستند که بدون در دست داشتن آنها عملاً امکان انجام کارهای مهندسي وجود ندارد.

عمليات نقشه‌برداری و تهيه نقشه توپوگرافی، کار زمان‌بر و پر هزينه‌ای هست. حتي تهيه نقشه با روش‌های جديد مانند پهباد و اسکن ليزر نيز از لحاظ زمانی حداقل يک تا دو هفته به طول خواهد انجامید و نیازمند صرف هزينه چند ميليون تومانی می‌باشد. در اين شرايط برای خيلی از پروژه‌ها که در فاز اوليه و انجام کارهای فنی اقتصادی اوليه هستند می‌توان از داده‌های توپوگرافی موجود و رایگان استفاده کرد.

در اين آموزش به يکی از روش‌های نحوه استخراج نقاط توپوگرافی با استفاده از نرم‌افزار Google Earth خواهيم پرداخت.

 

آماده سازی محیط نرم افزار Google Earth برای برداشت نقاط توپوگرافی

ابتدا نرم‌افزار Google Earth را اجرا کنید؛ سپس مطابق شکل 1 گزینه Terrain را در نرم‌افزار Google Earth فعال نمایید (در صورت غیرفعال بودن این گزینه ارتفاع نقاط در نرم‌افزار نشان داده نخواهد شد). با کلیک بر روی گزینه add path (شکل 2) پنجره Google Earth – New Path نمایش داده می‌شود (شکل 3).

از ابزار Add Path به منظور رسم خط در نرم افزار Google Earth استفاده می شود، این خطوط دارای Vertex هستند که نقاط توپوگرافی از این Vertexها استخراج خواهد شد.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 1؛ این پنجره در قسمت پایین سمت چپ نرم افزار واقع شده است.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 2؛ تنها نوار ابزار موجود در محیط نرم افزار Google Earth که در قسمت بالای محیط نرم افزار واقع شده است.

 

نحوه ترسیم در محیط نرم‌افزار Google Earth به منظور دستیابی به داده‌های مورد نیاز

در پنجره Google Earth – New Path در قسمت Name، نامی برای Path تعریف شده در نظر بگیرید (Topo) (شکل 3) و حال باید با نگه داشتن کلیک چپ و حرکت دادن ماوس بر روی محدوده مورد مطالعه خود تعداد نقاط مورد نیاز را پیاده‌سازی کنید (توجه داشته باشید که نرم‌افزار زمانی به شما اجازه رسم خواهد داد که پنجره Google Earth – New Path باز باشد).

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 3: پنجره Google Earth – New Path

زمانی که پنجره Google Earth – New Path فعال باشد، خطوط رسم شده به همراه Vertexهای آن قابل مشاهده است (شکل 4). پس از اعمال تعداد نقاط مورد نیاز خود بر روی گزینه Ok در پنجره Google Earth – New Path کلیک کنید. پس از کلیک بر روی گزینه Ok خطوط رسم شده با فرمتی که در زبانه Style (یکی از زبانه های موجو در پنجره Google Earth – New Path) برای آن‌ها تعریف شده است، نمایش داده می‌شوند.

 

نکته:
فاصله نقاط ترسیم شده (دقت نقاط ترسیم شده) به سرعت حرکت ماوس بر روی تصویر و مقدار زوم تصویر بستگی دارد. هر چه سرعت حرکت دادن ماوس بیشتر باشد فاصله نقاط ترسیم شده بیشتر است. همچنین هر چه تصویر شما دارای زوم کمتری باشد فاصله نقاط ترسیم شده بیشتر خواهد بود.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 4: نحوه نمایش Path و Vertexهای رسم شده در هنگام باز بودن پنجره Google Earth – New Path.

 

نحوه ذخیره‌سازی داده‌های برداشت شده در محیط نرم‌افزار Google Earth

حال به منظور ذخیره‌سازی Path و Vertexهای همراه آن مطابق شکل 5 بر روی فایل ایجاد شده کلیک راست کنید و گزینه Save Place As … را انتخاب کنید و با تعیین محل ذخیره‌سازی فایل، آن را با فرمت Kml ذخیره کنید.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 5: نحوه ذخیره‌سازی داده‌های برداشت‌شده در محیط نرم‌افزار Google Earth

 

انتقال داده‌های ذخیره‌سازی شده به سایت GPS Visualizer

در ادامه برای دستیابی به مختصات (x, y, z) نقاط ترسیم شده از سایت GPS Visualizer کمک گرفته می‌شود. عبارتGPS Visualizer را در Google سرچ کنید (شکل 6). مطابق شکل 6 بر روی Elevation Lookup Utility کلیک کنید.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 6: دسترسی به سایت GPS Visualizer

اکنون مطابق شکل 7 در قسمت Solution #1: DEM database از طریق کادر سبز رنگ ابتدا در قسمت Upload a file که با فلش قرمز رنگ مشخص شده است خروجی نرم‌افزار Google Earth را که با فرمت KML ذخیره کرده‌اید به سایت معرفی کنید.

در ادامه در قسمت Output که با فلش سبز رنگ مشخص شده است با دو گزینه روبرو هستید. اگر گزینه Plain text را انتخاب کنید، در صفحه بعد مختصات نقاط با فرمت txt نشان داده خواهد شد (که در ادامه آموزش، این گزینه را دنبال خواهیم کرد) و اگر گزینه GPX file را انتخاب کنید، در صفحه بعد می توانید مختصات نقاط مورد نیاز خود را به صورت یک فایل gpx دریافت نمایید.

قسمت Units به طور پیش فرض بر روی Metric قرار گرفته است (فلش زرد رنگ). در نهایت بر روی گزینه Convert & add elevation (فلش آبی رنگ) کلیک کنید تا فرآیند استخراج مختصات نقاط (x,y,z) طی شود.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 7: Solution #1: DEM database

 

پس از کلیک بر روی گزینه Convert & add elevation، در صفحه بعد در قسمت GPS Visualizer output نتایج استخراج مختصات نقاط در کادری که با فلش قرمز رنگ مشخص شده است نشان داده شده است.

به منظور دریافت اطلاعات نقاط بر روی لینک Click to download 20200123123222-16087-data.txt کلیک کنید. این لینک با فلش بنفش رنگ در شکل 8 مشخص شده است (در صورتی که در صفحه قبل در قسمت Output گزینه GPX file را انتخاب کنید در این قسمت یک فایل با فرمت gpx برای دانلود آماده خواهد شد).

پس از دانلود مختصات نقاط با فرمت TXT، ابتدا یک صفحه Excel خام را بر روی سیستم لود کنید و سپس فایل TXT را درون آن Drag کنید تا مختصات نقاط در قالب فایل Excel به شما نمایش داده شود. حال می‌توانید از این اطلاعات در نرم‌افزارهای مورد استفاده خود به عنوان نقاط توپوگرافی محدوده مورد مطالعه استفاده کنید.

آموزش استخراج نقاط توپوگرافی از نرم‌افزار Google Earth با استفاده از سایت GPS Visualizer

شکل 8: دانلود مختصات نقاط (x, y, z)

مرجع

https://www.youtube.com/watch?v=Bdt1KME5AAg&t=64s

 

کارشناسی ارشد مهندسی معدن – اکتشاف

جدیدترین مطالب رو در ایمیل خود دریافت کنید

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
hekmat
hekmat
22 آذر 1402 14:43

سلام و تشکر از اموزش تان و در ادامه این داده دریافتی را باید به نرم افزار سورفر برد و اونجا چیزی که بدست میاد مبین چه چیزی است و از نتیجه ان چه چیزی حاصل می شود ممنون میشم توضیح بفر مایید یا اموزش ادامه جهت حصول به نتیجه را بفرمایید و اینکه نتیجه چقدر می تواند دقیق باشد . با ارزوی توفیق برای شما

1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
پیمایش به بالا

فرم گزارش

خواهشمند است، فرم را تکمیل و ارسال نمایید.

راهنمای دانلود

  • اگر نرم‌افزار مدیریت دانلود ندارید، قبل از دانلود هرگونه فایلی، یک نرم افزار مدیریت دانلود مانند IDM و یا FlashGet نصب کنید.
  • برای دانلود، به روی عبارت “دانلود” کلیک کنید و منتظر بمانید تا پنجره مربوطه ظاهر شود سپس محل ذخیره شدن فایل را انتخاب کنید و منتظر بمانید تا دانلود تمام شود.
  • در صورت بروز مشکل در دانلود فایل‌ها تنها کافی است در آخر لینک دانلود فایل یک علامت سوال ? قرار دهید تا فایل به راحتی دانلود شود.
  • فایل های قرار داده شده برای دانلود به منظور کاهش حجم و دریافت سریعتر فشرده شده‌اند، برای خارج سازی فایل‌ها از حالت فشرده از نرم‌افزار Winrar و یا مشابه آن استفاده کنید.
  • چنانچه در مقابل لینک دانلود عبارت بخش اول، دوم و … مشاهده کردید تمام بخش‌ها می‌بایستی حتماً دانلود شود تا فایل قابل استفاده باشد.
  • کلمه رمز جهت بازگشایی فایل فشرده عبارت www.mining-eng.ir می‌باشد. تمامی حروف را می بایستی به صورت کوچک تایپ کنید و در هنگام تایپ به وضعیت EN/FA کیبورد خود توجه داشته باشید همچنین بهتر است کلمه رمز را تایپ کنید و از Copy-Paste آن بپرهیزید.
  • چنانچه در هنگام خارج سازی فایل از حالت فشرده با پیغام CRC مواجه شدید، در صورتی که کلمه رمز را درست وارد کرده باشید. فایل به صورت خراب دانلود شده است و می‌بایستی مجدداً آن را دانلود کنید.